Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletnega mesta latika.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot- UPB2) na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e- poslovanje.

Prodajni pogoji določajo pravice in obveznosti kupcev pri naročanju izdelkov, ki so na voljo na spletni strani latika.si, ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Celotna vsebina spletne strani, ne glede na obliko (besedila, slike, filmi, zvoki itd) je zaščitena z avtorskimi pravicami. Vsebine spletne strani se ne smejo uporabljati za drug namen kot za uporabnikovo osebno gledanje, razen če ponudnik predhodno pisno in izrecno dovoli drugače. v primeru zlorabe uporabnik kazensko in materialno odgovarja.

Z uporabno spletne strani latika.si uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami splošnih pogojev. V primeru, da se s temi splošnimi pogoji ne strinjate, vas pozivamo, da nemudoma prenehate z dostopanjem do spletne strani.

Preberite si splošne pogoje in našo politiko zasebnosti, katera se nanaša na vašo zasebnost in osebne podatke.

 1. Pravica intelektualne lastnine

  Ponudnik ima vse potrebne pravice za znamke in druge izdelke, ki se nahajajo na spletni strani. Znamke, ki se nahajajo na spletni strani, so zaščitene v skladu z  nacionalno in mednarodno zakonodajo. Z objavo znamk in omogočanjem uporabe spletne strani se ponudnik ne odpoveduje pravicam, ki izhajajo iz znamk. V primeru zlorabe znamk, uporabnik kazensko in materialno odgovarja.

  Celotna vsebina spletne strani, ne glede na obliko, je z zapisom zaščitena z avtorskimi pravicami. Nosilec vseh avtorskih pravic je ponudnik spletna trgovina.

 2. Spletna trgovina

  1. Uporabnik lahko nakupuje preko spletne strani, ki je dostopna preko povezave: latika.si
  2. Zapisani splošni pogoji, so sestavni del pogodbenega razmerja med ponudnikom in kupcem- kupoprodajna pogodba.
  3. Z registracijo na spletno stran ali z naročilom preko spletne trgovine, uporabnik potrjuje, da razume in sprejema splošne pogoje.
  4. Za nakup v spletni trgovini, se uporabnik ne rabi registrirati.
  5. Informacije, ki jih najdete v spletni trgovini (opis izdelkov, fotografije, so približne). Pridružujemo si pravice do manjših sprememb v opisu izdelka, brez obveznosti obveščanja uporabnika.
  6. Ponudbe na strani so količinsko in časovno omejene. Količine objavljenih zalog na spletni strani so informativne in se lahko spremenijo brez obvestila.
 3. Cene in davki

  Vse cene so izražene v EUR (eurih) in so končne cene. Podjetje Latika.si ni zavezanec za DDV. Cene artiklov ne vključujejo stroškov dostave oziroma poštnine. Ti so navedeni ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila.

  Ponudniku trgovina omogoča naslednje načine plačila :

  1. S plačilno oziroma kreditno kartico (Eurocard/Mastercard, Visa, BA)
  2. S Paypal storitvijo
  3. Z gotovino ob prevzemu
  4. Z nakazilom na račun upravitelja Latika.si po ponudbi / predračunu

  Plačevanje preko našega plačinega sistema je varno, saj ustreza varnostnim standardom.

 4. Narava transakcije

  Z oddajo naročila preko strani se strinjate, da ste FIZIČNA oseba, da kupujete izdelke za osebno uporabo.

  Ponudnik je posrednik, ki deluje pod blagovnimi znamkami njegovega dobavitelja.

 5. Preklic naročila

  Ko uporabnik odda naročilo, prejme elektronsko pošto o potrditvi prejema naročila. Uporabnik ima pravico naročilo preklicati, preden prejme elektronsko obvestilo ponudnika, da je bila pošiljka odposlana ali naročena k dobavitelju blagovnih znamk. Za preklic naročila pošlje uporabnik ponudniku elektronsko sporočilo. Zahteva za preklic mora vsebovati ime in priimek uporabnika, naslov, številko naročila in datum naročila, v zadevi (e- pošta), mora biti napisano: PREKLIC NAROČILA in ŠTEVILKA NAROČILA, katera je zapisana v glavi potrditve naročila, ki jo dobite na vaš spletni naslov takoj po potrditvi/oddaji naročila.

 6. Odstop od pogodbe in vračilo izdelkov

  6. odstavek 43. d člena ZVPot določa, da v kolikor je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne (izroči podjetju ali osebi), ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe.

  V primeru odstopa od pogodbe mora podjetje  v 14 dneh po prejemu blaga vrniti vsa prejeta plačila, ki so bili potrošniku zaračunani ob sklenitvi pogodbe (oddaji naročila). Podjetje vrne prejetal plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom , kot ga je uporabil potrošnik. Vračila se ne vračajo gotovinsko.

  Izdelek, katerega želite vrniti, mora biti :

  1. Neuporabljen, čist in nepoškodovan, s pritrjenimi etiketami in v originalni embalaži,
  2. Izdelke, ki so prodani v originalni embalaži, je potrebno vračati v originalni embalaži z originalnimi etiketami
  3. Če ste izdelek že začeli uporabljati, odstop od pogodbe in vračilo izdelka več ni mogoč.

  V zvezi povpraševanja po dodatnih informacijah pričakujemo vaše sporočilo na elektronski naslov : info(at)latika.si ali na spodnji naslov :

  Izdelek, ki vam ne ustreza pošljite na spodnji naslov. Izdelku priložite kopijo originalnega računa in nanj napišite številko vašega transakcijskega račina, na katerega vam bomo najkasneje v roku 14 dni po odstopu za ta izdelek nakazali vsa prejeta plačila, ki so bila potrošniku zaračunana ob sklenitvi pogodbe (oddaji naročila). Vračilo kupnine v gotovin ni mogoče.

  Pri vračilih izdelkov, ki so bili plačani preko paypala, vrnemo kupnino preko paypa-a. Pri vračilih izdelko, plačanih z kreditno kartio, vrnemo kupnino za vrnjen izdelek na kreditno kartico. Pri vračilih izdelkov, ki so bili plačani po povzetju ali nakazilom na račun, vrnemo kupnino na vaš transakcijski račun.

  Stroške povezane z vračilom blaga nosi uporabnik. Uporabnik mora izdelke vrniti nepoškodovane.

 7. Garancija

  Ponudnik prodaja izdelke preverjene kakovosti. Dobavitelji blagovnih znamk so preverjena in uveljavljena podjetja iz Eu in ZDA. Podjetja jamčijo za originalnost vseh produktov različnih blagovnih znamk.

 8. Izključitev odgovornosti

  Podjetje odgovarja za celotno vsebino besedil in fotografij, objavljenih na naši spletni strani.

  Uporabnik si mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme pred vstopom v spletno trgovino.

  Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočit dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočanje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne izgube, škode ali stroškov (škoda), ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja delovanja spletne trgovine.

 9. Piškotki

  • Pravna podlaga: Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ki j ezačel veljati v začetku 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.
  • Več o piškotkih: Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naložijo na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.
  • Uporaba piškotkov: Piškotki služijo prilagajanju spletnih vsebin po uporabnikovih željah in optimizaciji uporabe spletne strani. Služijo tudi pri pripravi aninomnih statističnih podatkov, ki nam pomagajo razumeti uporabnikovo uporabo spletne strani in pripomorejo k izboljšavi vsebine spletne strani brez osebnega izpostavljanja uporabnika.
  • Shranjevanje piškotkov: Piškotki se lahko shranijo različno dolgo.
  • Začasni ali sejni piškotki: Na vaši napravi ostanejo do odjave iz spletnega brskalnika, nato se izbrišejo.
  • Trajni ali shranjeni piškotki: Na vaši napravi ostanejo tekom celotnega časovnega intervala, ki je določen v parametrih piškotka, ali dokler je uporabnik lastnoročno ne izbriše.
  • Vrste piškotkov: Nujno potrebni piškotki (ti omogočajo uporabo nujnih komponent za pravilno delovanje spletne strani), izvedbeni piškotki (ti piškotki zbirajo podatke o načinu uporabe spletne strani z namenom izboljšanja delovanja spletne strani. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi omogočile identifikacijo uporabnika), funkcionalni piškotki (ti piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše izbrane možnosti (vaše uporabniško ime, regijo)in uporabniku zagotavljajo naprednejše in bolj personalizirane funcije. Ti piškotki omogočajo sledenje vaši dejavnosti na spletni strani), ciljni in oglasni piškotki (te piškotke najpogosteje uporabljajo tretje strani (oglaševalska in družabna omrežja) z namenom prikazovanja ciljnih oglasov in merjenja učinkovitosto oglasov).
  • Upravljanje piškotkov: Piškotke lahko nadzirate in upravljate v nastavitvah spletnega brskalniki, ki ga uporabljate. Uporabnik se sam odloči, ali dovoli shranjevanje piškotkov na svojem računalniku, piškotke pa lahko kadarkoli odstrani, če so piškotki omogočeni. Za navodila, kako upravljati piškotke, se obrnite na navodila vašega brskalnika.
 10. Pravica do obveščenosti

  Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali kako so vaši osebni podatki obravnavani, se lahko brez zadržkov obrnete na naše predstavnike varovanja zasebnosti.

  Na podlagi vaše zahteve vas bomo nemudoma obvestili – pisno in v skladu s primerno zakonodajo – kateri osebni podatki, če sploh kateri, so bili zbrani med obiskom spletne strani latika.si

 11. Pravo

  Za reševanje morebitnih sporov je pristojno sodišče v Sloveniji.

  Neveljavnost kateregakoli splošnega pogoja ne povzroča neveljavnosti drugih pogojev.

  Splošni pogoji pričnejo veljati z dnem: 1.1.2016